sábado, 21 de mayo de 2011

Rosa blanca


La rosa original! La que creix salvatge i que encara no ha estat víctima d'un procés de selecció artificial! Rosa canina. No sé si us l'imaginàveu vermella, rosa o blanca, però aquí la teniu. Val a dir que també se'n troba amb tons més rosats, que han acabat conferint l'aspecte típic en el qual tothom pensa quan li diuen el concepte "Rosa". No obstant, encara que no tingui tants pètals, sinó 5 com és típic en moltíssimes dicotiledònies, conserva la olor, més pronunciada que les de les floristeries. Creix en bardisses habitualment, terrenys abandonats amb fàcil colonització. 

I en una flor tant atraient, segur que vindran insectes a pol·linitzar. Tant és així que aquesta aranyeta que hi ha s'està quieta esperant a que vingui algun hexàpode. Quan arribi, pam! ja té sopar. Pot estar-s'hi dies i dies, esperant la seva presa, de manera que segur que l'atraparà.

El fruit que fa la rosa, a més a més, es disrtibueix de forma endozoocòria, sent menjat i defecat per algun ocell. En determinades situacions es pot trobar com a anticancerígen. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario