lunes, 27 de febrero de 2012

La planària!

Ja fa mesos que no actualitzava el blog! No sense motiu per això! L'objectiu d'aquest blog era molt divers. Mostrar exemples crítics de l'estat actual de la relació amb l'home i la natura, escriure curiositats biològiques com les que apareixen als documentals del 33, fer hipòtesis per a entendre l'entorn i les espècies del nostre voltant, i inclús narrar algunes aventures meves a la natura.

Veig una necessitat de treballar amb un caire ecologista científic els temes de gestió d'espècies i de l'entorn. Fa falta una conscienciació de la crisi energètica actual per a ser capaços d'afrontar les seves conseqüències. Però tot això flipant i descobrint la biodiversitat que ens envolta. 

I passar a al·lucinar no sols amb espècies exòtiques com el Dragó de Komodo, sinó veure què hi ha a casa nostra i quina biodiversitat existeix al nostre entorn. Ens sorprendrem. Descobrirem que no cal estar a Madagascar per a apassionar-se per a la natura. Evidentment allò és un altre món i tindrà el seu encant. Però animo a treballar per a gestionar un espai on pot haver biodiversitat i decreixement a la vegada, cambiant les bases del món globalitzat en què ens trobem.


Aquest és el treball que animo a fer i amb què aviat aquesta planària encetarà un nou viatge. No s'han de desvetllar sorpreses, però serà més motivant!

Per això faig aquesta "última entrada", per a mantenir l'esperit de la biodiversitat. M'he dedicat també últimament a fer fotos. T'hi aficiones molt, i t'adones que a la natura hi ha milions de coses per a fotografiar. Tantes espècies com calgui. Per això he decidit fer un flickr on poso les que em semblen més bones, que m'agraden més. A qui vulgui entretenir-se, aquí està: Penseu que totes són de Catalunya! (de moment)



http://www.flickr.com/photos/naturandreu


La vida comença a l'aigua

No hay comentarios:

Publicar un comentario